Vrijdag 5 oktober 2018 : ook KOCAnda is aanwezig op de Brederodefeesten ! Niet alleen een succesvolle pannenkoekenverkoop maar vooral om dit project in de buurt kenbaar te maken.

Voor een tweede termijn al, runt Koninklijk Orthopedagogisch Centrum Antwerpen een autonome leer-werkplek voor én met jongeren. Dagelijks te bezoeken tot 26 oktober 2018, in de Karel de Grote Hogeschool foodmarket te Brusselstraat 45, Antwerpen.

 Leerlingen uit KOCA Secundair Onderwijs bereiden dagelijks heerlijke en verse warme maaltijden, lekkere meeneemboterhammen en -dessertjes om van te smullen in hun street-food restaurant.

Onder begeleiding van deskundige docenten uit de richting Grootkeukenmedewerker én onder de vleugels van een breed ondersteuningsnetwerk vanuit KOCA voor mensen met een beperking, werken wij hier aan het ontwikkelen en verscherpen van vaardigheden. Op deze manier groeit ook het zelfvertrouwen die onze jongeren nodig hebben om later sterker op de arbeidsmarkt te kunnen staan.

Onder de naam KOCA/nda is dit initiatief de opstart van een netwerk voor duurzame afstemming tussen KOCA en haar buren, met als visie het samen bouwen aan een maatschappij waarin inclusieve tewerkstelling de norm is.

Wij streven er naar om zinvolle verbindingen aan te gaan met het bedrijfsleven en de gemeenschap in Antwerpen Zuid.

U bent van harte welkom om ons te komen bezoeken en ons project te ontdekken !