Ben je op zoek naar een inclusieve leer -en werkplek ? KOCA/nda is een gloednieuw initiatief, een Netwerk voor Duurzame Afstemming tussen KOCA en de buurt.

Over KOCA/nda

De opstart van KOCA/nda:

 

In 2017 hebben wij de uitzonderlijke kans gehad om voor 6 weken een restaurantje uit te baten in de foodmarket-style studentencafetaria van KdG Campus Zuid.

 

Onder begeleiding van deskundige docenten uit de richting Grootkeukenmedewerker én onder de vleugels van een breed ondersteuningsnetwerk vanuit KOCA voor mensen met een beperking, hebben leerlingen uit KOCA Secundair Onderwijs dagelijks heerlijke en verse maaltijden bereid voor de studenten, personeel en bezoekers van KdG.

 

Naast het bereiden van heerlijke etenswaren, werkten wij hier aan het ontwikkelen en verscherpen van vaardigheden. Op deze manier groeide ook het zelfvertrouwen die onze jongeren nodig hebben om later sterker op de arbeidsmarkt te kunnen staan.

 

Op basis van heel positieve feedback van alle stakeholders over dit  project hebben wij de mogelijkheid gekregen om dit nogmaals te doen in 2018 en verder uit te breiden naar nieuwe projecten en initiatieven.

 

 

Lopende projecten:

 

In verdere samenwerking met KdG hebben wij in maart 2019 op de nieuwe Sint Lucas campus in de Van Schoonbekestraat 143 een lunch- & koffiebar geopend.

 

Ons team ter plaatse ontvangt u met echte barista koffie (Sint Lucas koffieblend ontwikkeld door Cuperus in samenwerking met Sint Lucas studenten), heerlijke hapjes en met liefde gemaakte dessertjes.

 

Wij zijn open op maandag – vrijdag, 08:30 – 14:00, feestdagen en schoolvakantiedagen uitgezonderd.

 

U bent van harte welkom om ons te bezoeken.

 

Komende projecten:

Wij streven er naar om zinvolle verbindingen aan te gaan met het bedrijfsleven en de gemeenschap in Antwerpen en wij zijn steeds op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden.

 

U kan ons contacteren via info@koca.be

 

Onze missie

We willen een (virtuele) werkplek realiseren waar een traject in beweging wordt gezet, om op een duurzame wijze kwetsbare jongeren en maatschappij op elkaar af te stemmen.

KOCA gelooft in kunnen en kan dat : KOCA KANDA en DA KAN KOCA.

 

KOCA en haar netwerk voor duurzame afstemming wordt : KOCA/nda.

Onze ambitie is om kansen tot arbeidservaringen te creëren, niet alleen voor leerlingen van het BUSO maar ook voor schoolverlaters vanuit allerlei middens én voor jongeren die hun weg zoeken in hun verdere leven.

Om dit te bereiken werken wij op drie vlakken tegelijk: structurele ontwikkeling van onze werking, community building en opstart van innovatieve, grensverleggende leer / werkplek projecten.

Eerste job ervaring

Ben je op zoek naar een inclusieve werkplek waarin je een eerste werkervaring kan opdoen?

 

Dan bekijken wij graag samen met jou de mogelijkheden die we jou kunnen bieden.

Via onderstaand contactformulier mag je je vraag stellen, dan contacteren wij jou zo spoedig mogelijk.

 

Stage Inclusie & Sociale Economie

Bent je net afgestudeerd en wil je laten zien wat je kan terwijl jij samen met ons bouwt aan een inclusieve maatschappij?

 

Dan bekijken wij graag samen met jou de mogelijkheden die we jou kunnen bieden.

Via onderstaand contactformulier mag je je vraag stellen, dan contacteren wij jou zo spoedig mogelijk.

 

Vrijwilligerswerk

Ben je op zoek naar zinvolle tijdsbesteding in een leuke omgeving, gedreven door mensen met passie voor inclusie?

 

Dan bekijken wij graag samen met jou de mogelijkheden die we jou kunnen bieden.

Via onderstaand contactformulier mag je je vraag stellen, dan contacteren wij jou zo spoedig mogelijk.

 

Logo

Wil je meer weten over dit nieuw initiatief of heb je zelf interesse ?

    Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de opgegeven doeleinden