Wil jij later graag gaan werken en een beroep aanleren ? Ben je goed met computers of ben je een handige Harry of Henriëtte ? Kook je graag of help je graag klanten verder in een winkel ? Of klinkt het woord horeca jou als muziek in de oren ? Dan vind je vast en zeker de juiste opleiding in ons aanbod. Wij zoeken jouw talent !

Klik hier om de brochure over opleidingsvorm 3 te bekijken.
Neem hier een kijkje op de infokaart!

Voor wie?

  • – Jongeren met een autismespectrumstoornis
  • – Jongeren met een spraaktaalontwikkelingsstoornis
  • – Jongeren die doof of slechthorend zijn
  • _ Jongeren binnen het basisaanbod
  • _ Jongeren met gedrags – en emotionele stoornis

Keukenmedewerker

Werk je graag met voeding? Hou je ervan om dagelijkse kost te maken? Dan is keukenmedewerker echt wat voor jou!

 

In de opleidingsfase raak je vertrouwd met de voedingsmiddelen in een grootkeuken. Je leert er o.a. de verschillende snijdtechnieken, je maakt eenvoudige gerechten en je draait mee in de broodjesdienst van de school.

 

In de kwalificatiefase verlaat je het gewone kookvuur en maak je kennis met combi-oven, steamer, grote braadpannen,.. Je draagt je steentje bij voor de meeneemkeuken en één keer per week ga je met je klas op verplaatsing werken in een grote keuken (school, ziekenhuis, bedrijf,..). Daar kan je o.a. de toogtechnieken verder inoefenen. In het tweede trimester doe je een stage van minimum 3 weken (4de jaar) of 6 weken (5de jaar).

 

Doorheen heel de opleiding leer je werken rond H.A.C.C.P (veilig en hygiënisch werken in de keuken). In de kwalificatiefase kan je het H.A.C.C.P-attest behalen.

 

Vergeet zeker niet dat elke kookles stopt met het volledig opkuisen van de keuken!

 

Polyvalent Administratief Ondersteuner

Trekt onthaal en administratie je aan,  kies dan voor Polyvalent Administratief Ondersteuner.

 

In de opleidingsfase leer je alles over kantoormateriaal. Je voert verschillende praktische opdrachten uit die je later op kantoor kan toepassen; kopiëren, klasseren, scannen, labelen, post behandelen, …

 

Je krijgt de verantwoordelijkheid om praktische opdrachten vanuit de school zelfstandig uit te voeren. Goede sociale en communicatieve vaardigheden ontwikkelen is een must. Frans en Engels komen functioneel aan bod.

 

In de kwalificatiefase ga je wat je eerder leerde toepassen in een echte werksituatie. We noemen dit praktijk op verplaatsing. De ervaringen die je opdoet bundel je in een eindwerk voor je kwalificatieproef.

 

Tot slot: communicatie, zin voor organisatie en oog voor detail zijn onmisbare vaardigheden in deze richting.

Winkelmedewerker

Werk je graag in een winkel en ga je graag om met klanten? Dan is winkelmedewerker misschien iets voor jou.

In de opleidingsfase leer je alle producten uit verschillende soorten winkels kennen. Al deze  producten leer je op de juiste manier in rekken, koelkasten en diepvriezers te plaatsen. Je leert met geld omgaan.

Een goede en beleefde omgang met de klanten is zeer belangrijk. Elke dag krijg je de kans om alle kennis te in te oefenen in onze oefenwinkel: TROCA. Verder is er ook aandacht voor het maken van een etalage en het mooi presenteren van producten.

In de kwalificatiefase ga je twee keer per week met je klas op verplaatsing werken in een echte winkel. Daar kan je alle geleerde kennis en technieken verder in praktijk brengen. Op school krijg je  meer verantwoordelijkheid in onze schoolwinkel.

Vergeet ook zeker niet dat we in deze opleiding veel aandacht besteden aan onderhoud. Een winkel moet er immers steeds netjes uitzien!

Hout medewerker

Hou je ervan om met hout te werken ?

Dan ben jij misschien iemand voor onze opleiding hout medewerker. In deze opleiding word je voorbereid tot medewerker  in een houtbedrijf .

In de opleidingsfase leer je de basistechnieken van houtbewerking. Je maakt daarbij ook kennis met de verschillende machines waarmee je, onder begeleiding, mag werken. Daarbij leer je vooral ook hoe je veilig moet werken.

In de kwalificatiefase werk je een stuk zelfstandiger met de machines en krijg je de kans om met de klas de geleerde technieken in te oefenen tijdens praktijkplaatsen buiten de school.

Vergeet ook zeker niet dat elke les eindigt met de opkuis van het lokaal en de gebruikte materialen. Opgeruimd staat netjes en is vooral heel veilig!