Ben je meerderjarig? Zoek je een plek om activiteiten te doen, in groepsverband en onder begeleiding? Lees dan zeker verder!

Wat ?

Het dagcentrum is een plek waar je als jongvolwassene terecht kan om georganiseerde activiteiten te doen. Hier worden (h)echte vriendschappen gesmeed. We hebben aandacht voor jou als persoon en proberen je doorheen de activiteiten ook te laten groeien in zelfstandigheid.

De begeleiders bereiden een brede waaier aan activiteiten voor en communiceren de planning op voorhand:

  • Boodschappen doen en samen koken
  • Sporten zoals zwemmen, KUBB, G-sport, wandelingen,….
  • Film kijken, gezelschapsspellen, tekenen,….

Daguitstappen van uiteenlopende aard zoals museumbezoeken, natuurwandelingen, pretpark of natuurpark bezoeken, een stad verkennen,….

Deze werking is een onderdeel van de volwassenwerking ZuidAs. Op de website kan je ook nog informatie terugvinden over onze individuele begeleiding (bij jou thuis of bij ZuidAs), begeleiding bij de zoektocht naar werk en over het aanbod dat we hebben om zelfstandig te wonen.

Het dagcentrum is gelegen op Antwerpen Zuid, Markgravelei 175-177. Het is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.

 

Voor wie ?

Voor jongvolwassenen (met of zonder een Persoonsvolgend Budget) die hun vrije tijd groepsverband willen invullen. Je kan dit combineren met (vrijwilligers)werk, naar school gaan,….

 

 

Wanneer?

Het dagcentrum is geopend op maandag, woensdag en vrijdag. Er wordt met jou op voorhand afgesproken welke vaste dag(en) je komt. Je kunt een halve of een hele dag deelnemen.

Een dag in het dagcentrum ziet er doorgaans als volgt uit:
9u Het dagcentrum opent.
10u Start van de voormiddag activiteit
12u30 Middagpauze
14u Start van de namiddag activiteit
16u Einde van de activiteit
Het dagcentrum sluit na het opruimen van de activiteit.

 

 

Intakeprocedure

Lijkt de dagbesteding iets voor jou? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Je kan ons bereiken door onderaan deze pagina het online formulier in te vullen. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Kelly Dassy, de vraagontvanger van ZuidAs, op het nummer 0490 64 04 85.
Tijdens dit kennismakingsgesprek zal er met jou bekeken worden welke vragen je juist hebt en hoe we jou kunnen helpen.

Je kan daarna een hele of halve dag komen deelnemen aan de activiteit in het dagcentrum (= een proefdag). Dit betekent dat je één of twee activiteiten volgt om een goed beeld te hebben wat het dagcentrum juist inhoudt.

Als je na deze proefdag graag wil blijven komen, dan maken we een afspraak met jou om een contract op te maken. Hierin noteren we de dagen dat je komt en worden er nog enkele afspraken van het dagcentrum opgenomen.

 

Deze werking is een onderdeel van de volwassenwerking ZuidAs. Op de website kan je ook nog informatie terugvinden over onze individuele begeleiding (bij jou thuis of bij ZuidAs) , begeleiding naar werk en het aanbod dat we hebben om zelfstandig te wonen.

Heb je nog een vraag? Stel ze hier!

    Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de opgegeven doeleinden