Vrije tijd en dagbesteding

Ben je meerderjarig? Zoek je een plek om activiteiten te doen, in groepsverband en onder begeleiding? Lees dan zeker verder!

Wat ?

Het dagcentrum is een plek waar je als jongvolwassene terecht kan om georganiseerde activiteiten te doen. Hier worden (h)echte vriendschappen gesmeed. We hebben aandacht voor jou als persoon en proberen je doorheen de activiteiten ook te laten groeien in zelfstandigheid.

De begeleiders bereiden een brede waaier aan activiteiten voor en communiceren de planning op voorhand:

  • Boodschappen doen en samen koken
  • Sporten zoals zwemmen, KUBB, G-sport, wandelingen,….
  • Film kijken, gezelschapsspellen, tekenen,….

Daguitstappen van uiteenlopende aard zoals museumbezoeken, natuurwandelingen, pretpark of natuurpark bezoeken, een stad verkennen,….

Er wordt nauw samengewerkt met onze jobcoaches zodat we je ook op gebied van werk kunnen ondersteunen.

Het dagcentrum is gelegen in Antwerpen-Zuid en is goed bereikbaar mat het openbaar vervoer.

 

Voor wie ?

Voor jongvolwassenen (met of zonder een Persoonsvolgend Budget).

 

 

Wanneer?

Er zijn activiteiten op maandag, woensdag en vrijdag. Af en toe doen we mee aan projecten of evenementen. Je kan zowel inschrijven voor halve als voor hele dagen. Er zijn activiteiten met de hele groep of met kleine groepjes en je wordt ook individueel opgevolgd.

 

 

 

Intakeprocedure

Lijkt de dagbesteding iets voor jou? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Je kan ons bereiken door onderaan deze pagina het online formulier in te vullen. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Kelly Dassy, de vraagontvanger van ZuidAs, op het nummer 0490 64 04 85.
Tijdens dit kennismakingsgesprek zal er met jou bekeken worden welke vragen je juist hebt en hoe we jou kunnen helpen.

Je kan daarna een hele of halve dag komen deelnemen aan de activiteit in het dagcentrum (= een proefdag). Dit betekent dat je één of twee activiteiten volgt om een goed beeld te hebben wat het dagcentrum juist inhoudt.

Als je na deze proefdag graag wil blijven komen, dan maken we een afspraak met jou om een contract op te maken. Hierin noteren we de dagen dat je komt en worden er nog enkele afspraken van het dagcentrum opgenomen.

 

Deze werking is een onderdeel van de volwassenwerking ZuidAs. Op de website kan je ook nog informatie terugvinden over onze individuele begeleiding (bij jou thuis of bij ZuidAs) , begeleiding naar werk en het aanbod dat we hebben om zelfstandig te wonen.

Heb je nog een vraag? Stel ze hier!

    Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de opgegeven doeleinden