KOCAmeleon

Inclusieve kinderopvang voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar.

 

 

KOCAmeleon is een groepsopvang met 36 plaatsen voor baby’s en peuters met en zonder specifieke zorgbehoefte. Zoals een kameleon zich aanpast aan zijn omgeving, zal de kinderopvang van KOCA zich aanpassen aan de kinderen. Door te werken op maat, verwelkomen we elk kind, ook kinderen met specifieke zorgbehoeften. Elk kind wordt opgevangen in een divers samengestelde groep met ontwikkelingsstimulerende activiteiten. De ouders zijn onze belangrijkste opvoedingspartners en het welbevinden en de betrokkenheid van de kinderen vormen de basis van onze werking.

Een open deur en plannen voor de toekomst!

Een Kameleon die zijn Kleuren vindt

KOCAmeleon begon in 2019 als een inclusieve kinderopvang binnen KOCA. Zoals een kameleon zich aanpast aan zijn omgeving, zal de kinderopvang van KOCA zich aanpassen aan de kinderen. Ondanks alle inspanningen blijkt dat het niet altijd makkelijk is om deze visie als zelfstandig kinderdagverblijf volledig waar te maken.

Daarom hebben we gezocht naar een ervaren partner in de kinderopvang en die gevonden in De Medemens. Door onze krachten te bundelen, kunnen we de expertise van KOCA in inclusieve begeleiding combineren met de ervaring van De Medemens in het organiseren van kwalitatieve kinderopvang. Samen bouwen we graag verder aan een mooie, kleurrijke en inclusieve toekomst voor kinderen.

Even kennismaken met De Medemens

De Medemens Kinderdagverblijven, voorheen bekend als Beata Kinderdagverblijven, werd in 1997 opgericht door AZ Monica Deurne. Wat ooit begon als één opvanglocatie, is inmiddels uitgegroeid tot zes kinderdagverblijven. Met locaties in Antwerpen, Deurne en Merksem zorgen 142 enthousiaste medewerkers dagelijks voor maar liefst 420 baby’s en peuters.

De Medemens Kinderdagverblijven is een onderdeel van De Medemens, een grotere familie met 16 woonzorgcampussen in de provincie Antwerpen. De naam De Medemens is overigens splinternieuw, als resultaat van een fusie tussen GZA Zorg & Wonen en Amate sinds 1 januari 2024.

Wat verandert er (niet)?

Onze superhelden van medewerkers blijven dezelfde, en ook de kleintjes kunnen blijven spelen en groeien in hun vertrouwde omgeving. Voor de kinderen en ouders verandert er voorlopig niets.

Achter de schermen beginnen we echter aan de voorbereidingen voor onze samenwerking. Vanaf september gaan we van start en zullen we samen met de teams alles op elkaar afstemmen. Uiteraard houden we iedereen regelmatig op de hoogte van alle ontwikkelingen.

De toekomst in een droomvlucht

Kinderdagverblijf KOCAmeleon ligt slechts op een kilometer van De Droomvlucht, gelegen in de Lokkaardstraat in Antwerpen.

De Medemens streeft steeds naar de beste omgeving voor de groei en ontwikkeling van kinderen. Het huidige gebouw van De Droomvlucht is aan vernieuwing toe. Er zijn dan ook al toekomstplannen om De Droomvlucht volledig te vernieuwen. De voorbereidingen daarvoor zijn volop bezig. We laten de verschillende aangestelde bouwteams hun magie doen en met de beste oplossing komen.

Het plan is om tegen begin volgend jaar een definitief ontwerp te hebben en één bouwteam aan te stellen. De werken zullen begin 2026 starten. De verhuis naar de nieuwe locatie staat gepland voor de zomer van 2027. En ja, ook KOCAmeleon verhuist gezellig mee naar De Droomvlucht! Hier gaan we een moderne en leuke plek maken waar kinderen samen kunnen groeien, ontdekken en beleven.

Kom Meer te Weten

Nieuwsgierig geworden? Kijk dan gerust op onze websites voor meer informatie. Bezoek De Medemens Kinderdagverblijven en KOCAmeleon voor meer details.

Informatie en inschrijvingen

Informatie

 

  1. Neem de informatie van KOCAmeleon op deze website door. Zo krijgt u een idee over onze werking en hoe u zich daar bij voelt.
  2. Neem via mail (kocameleon@koca.be) of telefonisch (0497/85 62 19) contact op.
  3. We maken een afspraak voor een kennismakend gesprek.
  4. We houden een kennismakend gesprek ter plaatse, telefonisch of via videobellen.
  5. Rondleiding

 

Inschrijven

 

  1. Als u beslist om uw kind in te schrijven voor opvang in KOCAmeleon mag u mailen naar kocameleon@koca.be of telefoneren naar 0497/85 62 19.
  2. We maken een afspraak om samen het huishoudelijk reglement door te nemen, de schriftelijke overeenkomst en een deel van de inlichtingenfiche in te vullen en te ondertekenen.
  3. U betaalt de reserveringskost via overschrijving. Zo bent u zeker van de plaats voor uw kindje.

Schriftelijke overeenkomst

Als je je kind inschrijft bij KOCAmeleon sluiten we een schriftelijke overeenkomst met je af.  Hier vind je de meest recente overeenkomst voor als je een vast tarief hebt.  Als je betaalt volgens het inkomenstarief is de overeenkomst hier te te vinden.

In dit document maken we onder andere afspraken rond de dagen waarop je kind naar de opvang komt. Het wordt ingevuld tijdens het intakegesprek.

We hebben ook een huishoudelijk reglement waarin onze werking en afspraken vermeld zijn.  Als je het inkomenstarief hebt, vind je het reglement hier terug.  Voor het vaste tarief is het huishoudelijk reglement hier te vinden.

In onze jaarkalender kan je zien op welke dagen onze opvang gesloten is.

 

Inlichtingenfiche en ouderportaal

Hier vind je onze inlichtingenfiche. Je kan deze al eens bekijken voor je je kindje komt inschrijven.  We vullen deze samen in.

Heeft je kind een extra zorgnood? Bekijk dan ook deze aanvullende inlichtingenfiche. We bespreken dit samen en vullen dit document regelmatig opnieuw samen in.

Eens je kindje bij ons in de opvang verblijft, gebeurt heel wat communicatie via het ouderportaal.  In de handleiding lees je er alles over.

 

Contact

KOCAmeleon

Jonghelinckstraat 17

2018 Antwerpen

0497/85 62 19

kocameleon@koca.be

www.kocameleon.be

KOCAmeleon werd mee gefinancierd door de stad Antwerpen