Heb je nood aan ondersteuning in het zelfstandig (gaan) wonen?
Wil je graag onder begeleiding samenwonen met anderen?
Lees hier verder voor meer informatie.

KOCA Volwassenenzorg ZuidAs

Zelfstandig wonen met  begeleiding

Voor wie?

 

Voor jongvolwassenen met autisme die zelfstandig kunnen wonen.

 

Wat?

Je kiest voor de groepswoning. Hier heb je een eigen slaapkamer, net zoals de vier andere bewoners. Op meerdere momenten per week is er een begeleider in huis aanwezig waarbij je terecht kan als je met vragen of problemen zit. Op momenten waarop er geen begeleider aanwezig is, kun je telefonisch contact opnemen met een begeleider die van wacht is (= telefonische permanentie). Je kiest hier voor het wonen én de begeleiding. Het huis is een tussenstap in je leven waarbij je rekening houdt met je medebewoners, gezamenlijk afspraken maakt en nakomt en voor jezelf ook duidelijke doelen stelt.

Of je wil zelfstandig wonen of samenwonen in een woning die je zelf huurt? Ook daar kunnen wij je bij begeleiden.

 

Aanmelden voor deze werking

 

Lijkt zelfstandig wonen met beperkte begeleiding iets voor jou? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Tijdens dit kennismakingsgesprek zal er met jou bekeken worden welke vragen je juist hebt en hoe we jou kunnen helpen. Je kan ons bereiken door onderaan deze pagina het online formulier in te vullen. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Kelly Dassy , de vraagontvanger van  ZuidAs, op het nummer 0490 64 04 85

 

 

 

 

 

KOCA Volwassenenzorg De Klinkaard

De Klinkaard wil een thuis zijn voor volwassen vrouwen en mannen die doof zijn of slechthorend. Allen hebben ze één of meerdere bijkomende ondersteuningsnoden.

 

Sommigen zijn blind of slechtziend, anderen hebben een verstandelijke beperking. Enkelen behoren tot de groep van mensen met autisme of hebben psychische moeilijkheden.

 

De Klinkaard is door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) erkend voor 3 mensen die werkbekwaam zijn in een beschermde omgeving, en voor 21 niet-werkende volwassenen, waarvan 6 nursing-plaatsen.
Naast een aangename woonomgeving heeft De Klinkaard een gedifferentieerd aanbod van dagactiviteiten.

 

De Klinkaard bouwde met Huis Tinel een extra aanbod uit voor volwassenen vrouwen en mannen die doof zijn of slechthorend. Door middel van een convenanten overeenkomst krijgen ze ondersteuning op maat. Daarbij kunnen ze de combinatie met een andere dagbesteding maken en beroep doen op de info die zij nodig hebben. Er wonen nu 4 inwoners samen die kunnen terugvallen op de ondersteuning vanuit De Klinkaard.

 

Klik hier voor meer info

 

 

 

Heb je vragen over de woonvormen? Stel ze ons via het formulier onderaan deze pagina.

 

Je kunt ook rechtstreeks contact opnemen:

Op de website kan je ook nog informatie terugvinden over onze individuele begeleiding (bij jou thuis of bij ZuidAs), begeleiding bij de zoektocht naar werk en over onze dagbesteding .

 

Heb je nog een vraag? Stel ze hier!

    Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de opgegeven doeleinden