Heb je nood aan ondersteuning in het zelfstandig (gaan) wonen?
Wil je graag onder begeleiding samenwonen met anderen?
Lees hier verder voor meer informatie.

KOCA Volwassenenzorg ZuidAs

Zelfstandig wonen met  begeleiding

Voor wie?

 

Voor jongvolwassenen met autisme die zelfstandig kunnen wonen.

 

Wat?

Je kiest voor de groepswoning. Hier heb je een eigen slaapkamer, net zoals de vier andere bewoners. Op meerdere momenten per week is er een begeleider in huis aanwezig waarbij je terecht kan als je met vragen of problemen zit. Op momenten waarop er geen begeleider aanwezig is, kun je telefonisch contact opnemen met een begeleider die van wacht is (= telefonische permanentie). Je kiest hier voor het wonen én de begeleiding. Het huis is een tussenstap in je leven waarbij je rekening houdt met je medebewoners, gezamenlijk afspraken maakt en nakomt en voor jezelf ook duidelijke doelen stelt.

Of je wil zelfstandig wonen of samenwonen in een woning die je zelf huurt? Ook daar kunnen wij je bij begeleiden.

 

Aanmelden voor deze werking

 

Lijkt zelfstandig wonen met beperkte begeleiding iets voor jou? Neem contact met ons op voor een eerste kennismaking. Tijdens dit kennismakingsgesprek zal er met jou bekeken worden welke vragen je juist hebt en hoe we jou kunnen helpen. Je kan ons bereiken door onderaan deze pagina het online formulier in te vullen. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Kelly Dassy , de vraagontvanger van  ZuidAs, op het nummer 0490 64 04 85

 

 

 

 

 

KOCA Volwassenenzorg De Klinkaard

Voor wie?

 

Koca Volwassenenzorg De Klinkaard biedt gespecialiseerde zorg op maat voor doven en slechthorenden met of zonder bijkomende ondersteuningsnood.

 

Wat?

 

Woonondersteuning

Leefgroepwerking ‘De Klinkaard’

In het woonhuis ‘De Klinkaard’ in Boom kunnen 24 volwassenen samenwonen, verdeeld in 3 leefgroepen. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke kamer en badkamer. Er is 24 op 24 uur ondersteuning aanwezig.

 

Begeleid zelfstandig wonen ‘Huis Tinel’

In huis Tinel kunnen 4 volwassenen samenwonen. Ieder heeft zijn persoonlijke kamer met gedeelde keuken en leefruimte. Begeleiders van de Mobiel en ambulante dienst volgen deze bewoners dagelijks op.

 

Mobiel en Ambulante begeleiding

Begeleiders bieden ondersteuning bij jou thuis (mobiel), van op afstand(online) of tijdens een bezoek aan het kantoor in De Klinkaard (ambulant) op alle levensdomeinen.

 

Dagopvang

Zowel de interne bewoners als externe dove volwassenen zijn welkom voor een zinvolle dagbesteding in het woonhuis De Klinkaard. In De Klinkaard worden verschillende creatieve ateliers aangeboden.

 

Kortverblijf

Dove volwassenen met een kortdurende vraag naar dagopvang, woonondersteuning of crisisopvang kunnen ook bij ons terecht.

 

Aanmelden voor deze werking

Heb je vragen over onze werking of wil je je graag aanmelden voor ondersteuning? Hieronder vind je onze contactgegevens:

 

Heb je vragen over de woonvormen? Stel ze ons via het formulier onderaan deze pagina.

 

Je kan ook rechtstreeks contact opnemen:

 

Op de website kan je ook nog informatie terugvinden over onze individuele begeleiding (bij jouw thuis of bij ZuidAs), onze begeleiding bij de zoektocht naar werk en onze dagbesteding.

Heb je nog een vraag? Stel ze hier!

    Uw gegevens worden enkel gebruikt voor de opgegeven doeleinden