De Vrienden van KOCA willen met deze VZW de kring rond KOCA uitbreiden en verstevigen met een netwerk van betrokken mensen.

Doelstellingen

De doelstellingen van de  vzw ‘Vrienden van KOCA’ zijn de volgende:

 

  • Steun bieden zodat KOCA noodzakelijke of belangrijke zorg kan opnemen waarvoor geen reguliere middelen zijn voorzien door de overheid.
  • Mogelijk maken van extra kwaliteit van dienstverlening én van innovatie van de werking. Via onderzoek, inhuren van experten, partnerschappen, uitrusting, … Altijd binnen de doelstellingen van de vzw KOCA.
  • Verbreden en verdiepen van het netwerk rond KOCA.

 

De vzw is zo opgericht dat in het bestuur altijd 3 geledingen zijn opgenomen: de vzw, de ouders, het sponsorcomité dat reeds jaren voor het sponsordiner zorgt.

 

Enkele voorbeelden van projecten die door de vzw Vrienden van KOCA werden gesteund: Armoedewerking, aankoop Soundfieldsysteem, inrichting snoezelruimte, speelplaats meer kindvriendelijk en groener maken, virtueel kantoor, aankoop combinatiemachine, steun organisatie vakantiewerking,..

KOKEN voor KOCA

KOKEN VOOR KOCA

 

Op initiatief van een klein groepje vrienden werd in februari 2009 het eerste Sponsordiner opgezet met als objectief jaarlijks financieel bij te dragen aan de vele noden die zich om en rond KOCA aandienen.

 

Alles werd samen én zelf gedaan, gaande van inkopen tot tafels dekken en zaal aankleden, koks en sponsors oplijnen, tot en met het aperitief vooraf opdienen en nadien de afwas doen. En zo is het nog. De visie is simpel: wat we zelf doen kost minder, garandeert kwaliteit én de grootst mogelijke opbrengst voor KOCA. Intussen zijn we reeds aan de 10de editie in 2019 en is dit evenement uitgegroeid tot een vaste waarde voor zowel de sponsors, KOCA vzw alsook voor de vele vrijwilligers die dit alles mogelijk maken.

Enkele voorbeelden van projecten die door de vzw Vrienden van KOCA werden gesteund: Sociaal fonds, aankoop Soundfieldsysteem, inrichting snoezelruimte, speelplaats meer kindvriendelijk en groener maken, virtueel kantoor, aankoop combinatiemachine en afkortzaag, hoofdtelefoons, time-timers, kookboekje, steun organisatie vakantiewerking,..